Hírek-aktuális

 

 

 

Újraindítanak a nagy német vásárvállalatok

2020-07-17

A gazdaságnak égetően szüksége van a nemzetközi szakvásárok újraindítására. Nem csupán a világ minden részéből összesereglő kiállítók és látogatók miatt, hanem a számtalan standépítő, fuvarozó és szállítmányozó, vendéglátós, szállodai és kiskereskedelmi alkalmazott érdeke is ez, akik mind élvezik e rendezvények előnyeit.

II. Frigyes német-római császár 1240. Július 11-én vásár jogokat adományozott Frankfurt am Main városának, és ezzel megszületett a Frankfurti Vásár (Messe Frankfurt). Visszatekintve az elmúlt 780 évre, a Vásár eseménydús történelmet tudhat magáénak, és az évszázadok során középkori piacból, a világ legnagyobb működő vásártársaságává vált.
messe_frankfurt_kicsi_299A Messe Frankfurt azzal ünnepelheti 780 éves évfordulóját, hogy a Covid járvány okozta több hónapos globális leállást követően ismét kiállítást tart. „Rendezvényeink ismét a személyes interakció platformjai lesznek. Az elmúlt 780 év újra és újra megmutatta, mennyire fontosak a vásárok a gazdasági fellendülés elősegítésére a válság idején, és ügyfeleink egyértelművé tették számunkra, hogy a személyes találkozók és a párbeszédek pótolhatatlanok. Az évszázadok során számos alkalommal kellett válságos időszakokat átélnie és túlélnie a Frankfurti Vásárnak.
A kiállítások helyzete természetesen megváltozott a koronavírus járvány eredményeként, és kulcsfontosságú szerepet játszik a digitalizáció, és a biztonság témája, de ennek az iparágának a legfontosabb sikertényezői továbbra is a személyes találkozók, amit a Messe Frankfurt platformjai már 780 éve lehetővé tesznek, és a face-to-face találkozók iránti igény manapság még nagyobb, mint korábban.” – mondta Wolfgang Marzin, a Vásárvállalat elnöke és vezérigazgatója.

md_1_kicsi_272Wolfram N. Diener, a Messe Düsseldorf 2020. június 1-én kinevezett vezérigazgatója – szintén a kiállító iparág kiemelt szerepét hangsúlyozza: „Minden előjel az újraindítás irányába mutat. A vállalatoknak most olyan színtérre van szüksége, ahol bemutathatják saját magukat és újdonságaikat, ahol építhetik a kapcsolatrendszerüket, és ahol együttesen tűzhetik ki a jövőbe vezető utat. Ehhez teremtenek kitűnő feltételeket vezető világvásárainkkal. Higiéniai és fertőzésvédelmi követelményrendszerünk gondoskodik arról, hogy a lehető legnagyobb mértékben óvjuk kiállítóink, látogatóink és munkatársaink biztonságát és egészségét. Nálunk minden feltétel adott a biztonságos és sikeres szakvásárokhoz a koronavírussal terhelt időszakban.”
A düsseldorfi vásárközpont higiéniai és fertőzésvédelmi koncepciójának köszönhetően az egyes ágazatok meghatározó seregszemléit a kiállítók, a látogatók és a munkatársak lehető legnagyobb fokú védelme mellett meg lehet rendezni. A koncepció biztosítja a szükséges egészségügyi és higiéniai intézkedéseket, valamint a távolságtartási szabályokat. Ezen kívül kiterjed a résztvevők létszámára, a standkiosztásra, valamint a higiéniai, műszaki és szervezési intézkedésekre. A vásárvállalat szabályozása Észak-Rajna-Vesztfália jelenleg érvényes koronavírus-járvány elleni rendeletén alapul.
A nemzetközi utazási lehetőségek fokozatos felszabadítása szintén segíti a vásárok lebonyolításának újrakezdését. Az első, Európán belüli határnyitásokat követően a német kormány 2020. július 1-vel fokozatosan szünteti meg a harmadik országból érkező beutazásokra vonatkozó korlátozásokat.

Hírlevél

Hírlevelünk havonta kétszer friss hírekkel, hasznos szakmai információkkal szolgál!

feliratkozás

Előfizetés

Legyen naprakész szakterületén! 
Fizessen elő Ön is szaklapunkra!

bővebben
Archívum
bővebben
Elektromosipari Magánvállalkozók Országos Szövetsége Magyar Elektronikai Egyesület Óbudai Egyetem Kandó Alapítvány Világítástechnikai Társaság Magyar Épületgépészek Szövetsége Proidea Proidea