Hírek-aktuális

 

 

 

ÚJ DÁTUM: A Light + Building 2022-ben a szokásos időben kerül megrendezésre

2020-05-06

Tekintettel a Covid19 járvány okozta helyzetre, valamint az ahhoz kapcsolódó eseményekre és utazási korlátozásokra a Messe Frankfurt partnereivel (a ZVEI-vel,a ZVEH-vel és a Vásári Tanácsadó Testülettel) együtt úgy határozott, hogy a tizenegyedik Light+Building szakkiállítást – az idei évet kihagyva – 2022. március 13–18. között rendezik meg.

Mára már világosan látszik, hogy a jelenlegi Corona-válság miatt már nem lehetett a Light+Building 2020 eseményt megrendezni. Korábban döntés született arról, hogy a világ vezető világítási és épületvillamossági vásárát az eredeti márciusi időpont helyett későbbi időpontra – 2020. szeptember 27 – október 2. közöttre – halasztják. A Messe Frankfurt partnereivel együtt megfelelő intézkedéseket kezdeményezett az esemény lehető leghamarabb történő megrendezése érdekében. Azonban tíz héttel a kezdeti halasztást követően újból megvizsgálva a jelenlegi helyzetet, tekintettel a Német Szövetségi Kormány valamint a német tartományok közös határozatára – miszerint a nagy eseményeket Németországban legalább augusztus végéig nem lehet megtartani – nem garantálható a Light + Building szervezésének megfelelő ütemezése és előkészítése.A Light + Building világkiállításként az ipar és általában az üzleti vállalkozások számára fontos találkozóhely, ahol a cél a személyes kapcsolat. Jelenleg a Messe Frankfurt az utazási feltételek és a gyülekezést, csoportosulást szabályozó rendelkezések kapcsán nem tudja garantálni, hogy ez a cél biztosan megvalósítható-e. A döntés az Intersec Building-et is érinti. A kapcsolódó biztonságtechnológia platform szintén 2022-ben a Light + Building szerves részeként kerül megrendezésre.

„A jelenlegi szabályozások a folyamatos globális utazási korlátozásokkal és az egyéni egészséget fenyegető lehetséges veszélyekkel lehetetlenné teszik a Light + Building 2020-ban történő megrendezését." – mondta Wolfgang Marzin. a Messe Frankfurt elnök vezérigazgatója "Ugyanakkor a kiállítók és a látogatók érdekében időben el kell kerülnünk a felesleges költségeket. A döntés egyikünknek sem volt könnyű, de most energiáinkat arra irányítjuk, hogy a következő Light + Buildinget a megszokott ütemben 2022-ben megtartsuk."

"A Light+Building rendkívül nagy jelentőséggel bír az épületvillamos és épület szolgáltatások technológiájával foglalkozó vállalatok számára – itt a legújabb technológiákat alkalmazó iparágak a jövőt mutatják be. Bármennyire sajnáljuk a rendezvény visszavonását, mi is támogatjuk azt. A sokféle bizonytalanság és kihívás miatt helyes volt ezt a döntést most meghozni." – mondta Michael Ziesemer a ZVEI elnöke.

Daniel Hager, a ZVEI Villamos Installációs Rendszerek Szövetségének elnöke hozzátette: "A jelen helyzetben nem lennénk képesek megtapasztalni azt a pozitív, együttműködő és innovatív szellemet, amelyet a Light+Building már a kezdetektől megtestesített. Biztos vagyok benne, hogy 2022 márciusában új energiával telve, jobb helyzetből indulhat a szakvásár.”

Ugyanakkor Lothar Hellmann, a ZVEH elnöke hangsúlyozta: „Az elmúlt 20 évben a Light+Building az ipar kiemelt informatikai és technológiai platformjává fejlődött. Ami annyira létfontosságúvá teszi ezt a kiállítást, az a résztvevők közötti intenzív kapcsolat, információcsere. A Corona-válság kapcsán az egyik fontos tapasztalat, hogy a modern kommunikációs csatornák ellenére semmi sem pótolhatja a személyes találkozókat. Éppen ezért örömmel várom a 2022-es Light+Building vásárt, amely kiemelt figyelmet fog fordítani az éghajlatvédelemre, az elektromobilitásra és a digitalizációra."

Tehát az egész iparág feladata 2020-ra, hogy levegőt kapjon, és még erősebben térjen vissza a 2022-es Light+Buildingen!

Hírlevél

Hírlevelünk havonta kétszer friss hírekkel, hasznos szakmai információkkal szolgál!

feliratkozás

Előfizetés

Legyen naprakész szakterületén! 
Fizessen elő Ön is szaklapunkra!

bővebben
Archívum
bővebben
Elektromosipari Magánvállalkozók Országos Szövetsége Magyar Elektronikai Egyesület Óbudai Egyetem Kandó Alapítvány Világítástechnikai Társaság Magyar Épületgépészek Szövetsége Proidea Proidea